Събитие: Битката за Набу

Go down

Събитие: Битката за Набу

Писане by Протостратор on 11th Юни 2007, 10:54 am

В този конфликт хората и гунганите се обединяват против Търговската Федерация. Битката за Набу започва, когато Търговската Федерация завладява мирната планета Набу. Тя налага тежки данъци за търговските пътища. Принцеса Амидала успява да избяга от планетата и да се обърне за помощ към Галактическия сенат. За съжаление никой не я подкрепя. Тя отново се връща на планетата Набу с джедая Куай-Гон Джин и неговия ученик Оби Уан Кеноби. С тях е и малкият Анакин Скайуокър.
С помощта на Джар Джар Бинкс Амидала успява да открие Боса Наса, който стои начело на гунганите. Заедно те преодоляват многогодишните разногласия и се обединяват пред лицето на общия враг. За да победи Търговската Федерация, Амидала и нейните съюзници разработват смел план. Гунганите трябва да привлекат вниманието на армията на дроидите на Търговската Федерация към себе си . Набуанците и джедаите, проникват в кралския дворец Тида по тайни подземни тунели.

Тази битка е победна за борците за свобода. Те понасят големи жертви. Гунганите доблестно се сражават. Дат Моул убива Куай-Гон Джин , но пада убит от ръцете на Оби Уан Кеноби. Принцеса Амидала и нейните хора успяват да хванат Нут Ганрей, въпреки обстоятелството, че се оказват затворени в тронната зала. Накрая малкият Анакин Скайуокър успява да прилети в главния хангар на станцията за управление на дроидите и да унищожи гигантския реактор на космическия кораб. Станцията се разбива и се разпръсква на отделни парчета, а армията на дроидите на Търговската федерация е напълно безпомощна.

След битката за Набу Нут Ганрей и неговият заместник Рун Хаако са арестувани от Републиката. Гунганите и набуанците сключват мир, а Анакин Скайуокър става падуан на Оби Уан Кеноби.

_________________
Качамак, качамак, вчера ядох, днеска пак!
avatar
Протостратор
Император
Император

Male
Брой мнения : 657
Age : 30
Местожителство : Асеновград
Принадлежност към Силата : Сит
Професия : Да спъ на някоя спирка
Points : 190
Registration date : 08.05.2007

Character sheet
Раса: Human
Клас: Dark Jedi
Репутация:
7/10  (7/10)

Вижте профила на потребителя http://balkanite.highbb.com/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите