Дарт Сидиъс

Go down

Дарт Сидиъс

Писане by Протостратор on 11th Юни 2007, 11:15 am

Палпатин управлява галактиката повече от четиридесет години. Той застава първоначално начело на Сената, а след това става Император. Той жестоко се разправя с опозицията. Сенаторите Мон Мотма и Гарм Бел Иблис са принудени да минат в нелегалност. Като император, той назначава Дарт Вейдър на най-отговорния пост в империята. На практика Дарт Вейдър става неговата дясна ръка. Използвайки уменията на младия джедай, Император Палпатин започва да унищожава рицарите джедаи. Така тези благородни воини не могат да застанат на пътя му към пълна власт и деспотизъм. Император Палпатин остава в историята на Галактиката като военен строител. По времето на неговото управление се създават звездни кораби, космически станции и оръжия с невероятна разрушителна сила.
По време на управлението на Дарт Сидиъс са поробени или опустошени стотици светове, унищожени са всички, които не са съгласни с неговите идеи, а цели отрасли от техните промишлености са национализирани. Той успява да узурпира властта в Сената, тъй като Старата република бездейства. Това става малко преди битката при Явин. От този момент нищо не може да застане пред него, тъй като Императорът на практика получава контрол и абсолютна власт над всички поданици в Галактиката.

Резултат от страшните му планове за масово унищожение се явява Звездата на Смъртта. Тя унищожава мирния Олдерон. Когато тази голяма космическа станция е взривена от бунтовниците, Императорът заповядва на Дарт Вейдър да разгроми Съюза. Скоро демоничната двойка разбира за съществуването на сина на Вейдър Люк Скайуокър и решава да го привлече към Тъмната страна. Но те не дооценяват силите на Люк. Младият джедай се съпротивлява и опитите на Импрератора и Дарт Вейдър да постигнат това се увенчават с пълен неуспех. Разярен от това Императорът решава да убие Люк на борда на втората Звезда на смъртта. Той е сигурен, че Вейдър е напълно под неговата власт и ще изпълни пъклените му намерения. Люк е измъчван със сини мълнии, пред очите на собствения си баща. Вейдър се отзовава на молбата на сина си. Той се освобождава от тъмната страна. Независимо на тежките рани, Вейдър успява да повдигне Императора над главата си и да го хвърли в помещението на главния реактор на Звездата на Смъртта. След няколко минути бунтовниците успяват да я унищожат.

Въпреки, че тялото на Императора е унищожено на втората Звезда на Смъртта, от "Тъмната Империя" следва, че Палпатин по време на своето управление и власт е вложил огромни средства в развиването на технологии за клониране, за да може да обезпечи своето възраждане в случай на смърт. Така след шест години след битката при Ендор Императорът се сдобива с нов живот на секретната фабрика за клониране на Бис. Отново Палпатин се захваща да обърне Люк към тъмната сила. Люк за известно време става ученик на Императора. В крайна сметка обединените усилия на Люк и неговата сестра принцеса Лея довеждат до унищожението на Императора.

Няколко месеца по-късно настъпват други важни събития, които са описани в "Тъмната Империя-2" и "Края на Империята": духът на Императора се вселява в тялото на поредния клонинг. Този път Императорът решава да похити Лея, да вземе нейния нероден син и да го отведе по пътя на тъмната страна. Създава хипер оръжие наречено"Галактически пистолет". С него решава да унищожи Алианса и ръководителите му. Плановете му рухват, а той е убит, този път завинаги в момент, когато иска да се пресели в тялото на новородения син на Соло - Анакин.

_________________
Качамак, качамак, вчера ядох, днеска пак!
avatar
Протостратор
Император
Император

Male
Брой мнения : 657
Age : 30
Местожителство : Асеновград
Принадлежност към Силата : Сит
Професия : Да спъ на някоя спирка
Points : 190
Registration date : 08.05.2007

Character sheet
Раса: Human
Клас: Dark Jedi
Репутация:
7/10  (7/10)

Вижте профила на потребителя http://balkanite.highbb.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Дарт Сидиъс

Писане by Moul on 29th Март 2008, 7:52 am

avatar
Moul
Sith Apprentice
Sith Apprentice

Male
Брой мнения : 24
Age : 32
Местожителство : Courscont
Принадлежност към Силата : Сит
Професия : Sith
Points : 0
Registration date : 10.02.2008

Character sheet
Раса: Zabbrack
Клас: Sith
Репутация:
4/10  (4/10)

Вижте профила на потребителя http://revengeofthesith.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите