Реван / Дарт Реван

Go down

Реван / Дарт Реван

Писане by Анидара on 4th Септември 2009, 1:49 am

Източника е wookieepedia.com - от там преведох статията. Не е пълната, но по-голямата част е превод. Ще я допълня съвсем скоро!

Реван / Дарт Реван

1. Име: Реван
2. Раса: Човек
3. Ранг: Майстор Джедай
4. Години:Неизвестни


5. История :

" НЕ е важно кой съм аз - посланието ми Е"

Никой не знае къде е роден Реван, но се предполага, че е някъде из Външния пръстен, който го привлича толкова много по време на Мандалорианските войни. Като дете се обучава в тайната академия на Дантуин под ръководството на различни учители някои, от които са Дзар Лестин, Аррен Кае, Дорак, а по-късно и Крея. Младото момче показва ненаситна жажда за знания, която не е приета като заплаха като Джедайския съвет - напротив - те смятат, че Реван ще е най-добрият джедай на своето време. Единствено учителя Вруук Ламар подчертал, че падауанът е ПРЕКАЛЕНО настоятелен да изучава Силата и може би е имал достъп до древни ситски "магии".

Последвали години на войни и поражения за Републиката. Войнствените мандалорианци безмилостно настъпвали към вътрешните светове и завземали всичко по пътя си. Отчаяни, сенаторите се обърнали за помощ към Джедайския съвет, но той отвърнал единствено, че ще проведат съвещание по този въпрос. През това време хиляди невинни умирали от оръжията на ненаситните за кръв и победи мандалорианци. Някои от младите джедаи не можели да стоято безучастни, затова се присъединили към войските на Републиката. Водачът на тези "отцепници" бил самият Реван. Помощтта била добре дошла за изтощените републикански войски, които били на ръба на загубата.
Джедаите сякаш вляли нови сили в редовете на Републиката и съвсем скоро мандалароианците също започнали да търпят поражения. И това било изцяло благодарение на невероятно надарения Реван, който се оказал не само много надарен в Силата, но и изключителен стратег и пълководец.
За съжаление, Реван и неговия най-добър приятел Малак започнали да придобиват черти, характерни за противниците си - мандалорианци. Станали още по-войнствени, започнали да презират слабостта и нерешителността във всичките й форми. За съжаление това оформило тъмен ореол около Реван, който той самият не могъл да забележи.

През година 3,961 BBY, Реван открил древна карта на Раката на Кашийк - света на уукитата. След това се натъкнал на още една на Малакор 5 - древен ситски свят изпълнен с Тъмната страна на силата и изключително избягван от мандалорианците. Съвсем скоро тъмната енергия "нападнала" Реван и се опитала да го погълне, но със силата на волята си той се справил и дори съумял да започне да тегли енергия от Тъмната страна без да е погълнат от нея. Точно тогава се натъкнал и на Trayus Academy - древен ситски храм на повърхността на планетата. Докато навлизал вес по-дълбоко и по-дълбоко в тайните на ситите, Реван научил точното местонахождение и на Коррибан - родния свят на истинските сити. По-късно, според Крея, той успял да осъзнае заплахата от тези истински сити и се опитал да предпази Републиката от тях.

Но Мандалорианските войни продължавали и съвсем скоро Реван бил принуден да се върне към тях. Гениалността му отново проработила и той изготвил перфектния план, с който да унищожи противника си. Само че една част от плана не била чак толкова префектна - за да проработи целият Малакор 5 (и всички на повърхността) трябвало да бъде унищожен от огромен Геренатор.

Резултатът от битката бил катастрофални загуби и от двете страни. В края много от джедаите били обърнати към Тъмната страна, а някога великите мандалориански кланове - осакатени, точно както Реван възнамерявал.
Цялата Република възхвалявала Реван като свой спасител. Но за онези негови последователи и "почитатели", които не го познавали, не било ясно, че Тъмната страна и ученията на ситите са го погълнали. И вместо Реван и Малак да се върнат в Републиката, те изчезнали от познатия космос. Твърдяли, че са тръгнали да търсят останките от мандалорианската флота. Но в същност те търсели силана на Звездната ковачница.

Продължава в следващия пост...

_________________
Sometimes you have to enter the darkness to save the light ...
avatar
Анидара
Sith Minion
Sith Minion

Female
Брой мнения : 138
Age : 26
Местожителство : ... Korriban ...
Принадлежност към Силата : Тъмен джедай, Consular
Професия : Ловец на реликви
Points : 39
Registration date : 03.03.2008

Character sheet
Раса: Human
Клас: Dark Jedi
Репутация:
4/10  (4/10)

Вижте профила на потребителя http://knights-wars.forums1.net/forum.htm

Върнете се в началото Go down

Re: Реван / Дарт Реван

Писане by Анидара on 4th Септември 2009, 1:50 am

"Щом преминем през тази врата няма връщане назад - Орденът ще ни отлъчи" - Малак.

По неизвестно за джедаите време, Реван и Малак се завърнали на Дантуин, където открили старо светилище. То било място обитавано от Тъмната страна и Реван отлично знаел, че веднъж прекрачи ли границата няма да се върне назад. Само че неговото желание за познание и сила било по-силно от всичко друго и той намерил още едно парче от Звездната карта. То му показало останалите локации на другите планети, където имало Звездни карти. Те били ключа към откриването на Звездната ковачница.
Докато траели пътуванията на Реван из Галактиката, той бил все повече и повече поглъщан от Тъмната страна. Зваздни карти, Тъмния Лорд на Сит, открил на Коррибан, Татуин и Манаан. Щом събрал парченцата на пъзела, Реван се устремил към системата Леон. Там открил огромно съоражение, но не могъл да го приближи, защото огромната гравитация на близката планета накарала кораба му да се разбие на повърхността й. Още с пристигането си Малак и Реван били нападнати от примитивното племе на Черната Раката, които се опитали да ги вземат като пленници. Не било трудно за Реван да ги укроти и въпреки че не знаел езика им, го изтръгнал от умовете им и им "насадил" Общия език. Поразени уменията на Тъмния Лорд в Силата, го завели при своя водач - Единствения. След като "научил" и него на ОБщия език, Реван обяснил, че е дошъл заради силата на Звездната ковачница и че иска достъп до Храма на Древните. В отговор, Тъмния Лорд получил, че трябва да се отърве от "Старейшините" за Единствения и тогава ще получи достъп до храма. За него това не било проблем и той се насочил към другия край на острова, където живеело въпросното племе.
Съвсем скоро обаче, Тъмният Лорд осъзнал, че всъщност "Старейшините" имат отговорите, които търси и вместо да ги унищожи отишъл при тях с мир.
Това се оказал мъдър ход, защото от тях Реван научил много за Раката и за тяхната стара империя. Старейшините също им разкрили истината за разрушителното поле и, че то е причинило разбиването на кораба им.
Реван усетил съжалението на Елдарите за миналото им изпълнено с насилие, и заявил, че служи на Светлината и е дошъл да унищожи Звездната ковачница. Вярвайки му напълно, те му дали достъп до Храма и им благодарили, а двамата обещали, че ще унищожат Звездната ковачница. Вместо това Реван се провъзгласил за Тъмен Лорд на Сит, а Малак за негов последовател.

Последвала кампания срещу Републиката и Джедайския консул. Самата Република все още не се била възстановила от битките с мандалорианците, когато бившите й герои я нападнали. Джедаите се видяли в доста неизгодна позиция - много от последователите им се били присъединили към Реван и останали на негова страна. На всичкото отгоре Звездната ковачница се оказала като огромна фабрика за флотилии и Републиката ежедневно била нападана с все нови и свежи сили на Реван. Избухнала нова Джедайска война, в която много от джедаите намерили смъртта си.
Всичко сочело, че късмета е на страната на двамата приятели, които била на ръба на съкрушаването на Републиката. Но джедайския съвет предпирел една последна мярка - изпратил младия падауан Бастила Шан на кораба на Реван с надеждата, че тя и група джедаи ще се справят с него, докато Малак е далеч, а флотата е ангажирана с корабите на Републиката. Но планът им не проработил изцяло - Малак решил, че е станал достатъчно силен и предал Реван. Това почти не го убило, но Бастила Шан успяла да го спаси от сигурна смърт.

Реван бил занесен на Дантуин, където джедаите изтрили спомените му на Лорд на Сит и препрограмирали съзнанието му. Така той станал обикновен скаут на Републиката от Дарелия.
Това обаче не помогнало за дълго, защото скоро Реван започнал да сънува откъслечни моменти от живота си свързани с откриването на Звездната карта. С помощта на Карт Онаси - известен пилот на Републиката, Бастила Шан, уукито Залбар, Машън Вао, откачения Джоли Биндо, мандалорианеца Кандериос Ордо, андроида T3-M4 и робота-убиец, който той сам е създал (HK-47), Реван тръгва отново да търси Звездната ковачница и бившия си ученик. Докато трае пътуването му, той се връща на ключови места от живота си и започва малко по малко да си връща паметта. В края на пътуването научава кой е, достига отново до планетата Ленон и пак се среща с плената на Раката. Печели доверието на Старейшините и отново влиза във Храма. Изключва унищожителното поле и така отваря пътя си към Звездната ковачница. Там среща Бастила Шан в двубой (преди това тя е преминала на Тъмната страна след изтезанията на Малак) и я побеждава. Пощадява живота й и се насочва към последния си сблъсък с предишния си ученик - Малак. Битката е успорвана, но Реван е по-добрият от двамата и я печели.

В крайна сметка решава да остане на страната на Републиката и отново бива провъзгласен за неин спасител и герой. Спомените от живота му се връщат бавно и той скоро си спомня за заплахата от истинските сити. Посещава Академията на Малакор 5 и заминава в Неизвестните райони.

6. Умения : Реван притежавал огромно разнообрази от умения и сили.

Бойни умения :
"Ти, Реван си единственият, най-велик герой на тази ера - и всяка битка с теб ще ми донесе само чест."
―Кандериос Ордо

Реван е известен като най-добрия боец на своето време, с невероятни умения, които са му помогнали за победи едни от най-великите бойци по онова време.

Умения в Силата :
"Реван беше сила. Беше като да гледаш в самото сърце на Силата.
― Крея

Реван е бил изключително талантлив и невероятно умел в използването на Силата. Оказало се, че е един от най-добрите на своето време, а по-късното му преминаване на Тъмната страна, а после и на Светлата доказало неговото майсторство. Много малко били онези, които можели еднакво умели до черпят своите сили, както от Тъмната, така и от Светлата страна. Като Лорд на Сит, Реван използвал много разнообразни техниси - създавал мвъздушни течения, вихрушки, с които можел да повали своя опонент, душал и "стискал" враговете си, и бил изключително изкусен в използването на Светкавици. Друг негов трик бил да отркие най-съкровените страхове на противниците си и да ги обърне срещу самите тях по особено болезнен начин. Така добре владеел Тъмната страна, че можел да увеличи своята скорост, сила и ярост благодарение на болката и силата на враговете си. Но великия Лорд на Сит не се ограничавал с това - използвал техниките на джедаите за лекуване и убеждаване.

Стратегия :
"Неговите стратегии и тактики победиха най-добрите от нас. Дори Мандалор беше поразен от жестокостта на неговите тактики, сигурността на защитата му и непредсказуемостта на плановете му"
―Кандериос Ордо

Реван е бил изключително брилянтен стратег и тактик. Някои дори казват, че ако е имал повече време и възможността - той би завладял цялата Галактика.

Други умения :

"Какво да кажа. Просто съм си талантлив."
―Реван

В допълнание на своите умения в битки, надареност в Силата и хитри военни тактики, Реван говорел и разбирал множество езици, включително - Общия, Mando'a, Binary, хътянски, шрийшук, Селкат и езика на Раката. Реван бил невероятно добър механик, който изпитвал вроден интерес към машини и най-вече дроиди. Именно затова Реван успял да построи свой-собствен дроид-убиец HK-47. По време на пътуванията си, се оказало, че Реван може да поправя счупени дроиди и да ги програмира да служат изцяло на него. Нещо повече, Реван се оказал и отличен пилот. Успял е да спечели множество състезания със swoop bikes, което доказало, че е професоиналист и в тази сфера.

_________________
Sometimes you have to enter the darkness to save the light ...
avatar
Анидара
Sith Minion
Sith Minion

Female
Брой мнения : 138
Age : 26
Местожителство : ... Korriban ...
Принадлежност към Силата : Тъмен джедай, Consular
Професия : Ловец на реликви
Points : 39
Registration date : 03.03.2008

Character sheet
Раса: Human
Клас: Dark Jedi
Репутация:
4/10  (4/10)

Вижте профила на потребителя http://knights-wars.forums1.net/forum.htm

Върнете се в началото Go down

Re: Реван / Дарт Реван

Писане by Alexander on 4th Септември 2009, 2:16 am

Поздравления за добрата работа, Анидара!
Историята на Реван е наистина много интересна.

_________________
The Force will be with you, always!
avatar
Alexander
Член на Джедайския Съвет
Член на Джедайския Съвет

Male
Брой мнения : 1284
Age : 27
Местожителство : Beyond the Outer Rim...
Принадлежност към Силата : Light side
Професия : Jedi Knight
Points : 2175
Registration date : 20.04.2008

Character sheet
Раса: Human
Клас: Jedi
Репутация:
2/10  (2/10)

Вижте профила на потребителя http://www.revengeofthesith.org/

Върнете се в началото Go down

Re: Реван / Дарт Реван

Писане by Анидара on 4th Септември 2009, 2:29 am

Благодаря, сега като го чета съм направила някои технически грешки, които по-късно ще изчистя. :]

_________________
Sometimes you have to enter the darkness to save the light ...
avatar
Анидара
Sith Minion
Sith Minion

Female
Брой мнения : 138
Age : 26
Местожителство : ... Korriban ...
Принадлежност към Силата : Тъмен джедай, Consular
Професия : Ловец на реликви
Points : 39
Registration date : 03.03.2008

Character sheet
Раса: Human
Клас: Dark Jedi
Репутация:
4/10  (4/10)

Вижте профила на потребителя http://knights-wars.forums1.net/forum.htm

Върнете се в началото Go down

Re: Реван / Дарт Реван

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите