Книгата за дарт Плейгъс излезе на английски

Go down

Книгата за дарт Плейгъс излезе на английски

Писане by Alexander on 23rd Януари 2012, 2:15 am

"Чувал ли си някога трагедията за дарт Плейгъс - Мъдрия?"
В Отмъщението на ситите, по времето на един балет, Върховният канцлер Палпатин небрежно споменава на Анакин Скайуокър историята за дарт Плейгъс. Той бил ситски лорд, толкова мъдър и могъщ, че можел да манипулира Силата по такъв начин, че да създава живот или да спре смъртта при други. Иронично, толкова могъщо същество не могло да се предпази от собствената си смърт. По начина на ситите, Плейгъс бил убит от своя ученик докато спи.

Дарт Плейгъс - един от най-великите ситски лордове живял някого. Могъществото е единственото което желае. А да го загуби е единственото, от което се страхува. Като ученик той се впуска по безмилостния път на ситите. И когато настъпва точният момент, той унищожава своя учител, но се заклева никога да не го сполети същата съдба. Като никой друг възпитаник на тъмната страна, дарт Плейгъс успява да овладее най-голямата сила.... тази над живота и смъртта.
Дарт Сидиъс - избраният ученик на Плейгъс. Под водачеството на своя учител, той тайно изучава пътя на ситите, докато се изкачва на власт в галактическото правителство - първо като сенатор, после като канцлер и накрая като император.
Дарт Плейгъс и дарт Сидиъс - учител и ученик, поставили си за цел галактическа доминация и унищожението на джедайския орден. Но могат ли да се притивопоставят на безмилостната ситска традиция? Или желанието на единия да бъде върховен владетел и мечтата на другия да живее вечно, ще посеят семената на тяхното унищожение?

Книгата излезе на английски с твърди корици, което означава че ще бъде по-трудно намерена в България засега. Автор е Джеймс Лучено (Star Wars: Labyrinth of Evil, Star Wars: Dark Lord: The Rise of Darth Vader). Можете да прочетете първа глава, както и няколко кратки откъса от книгата тук.

_________________
The Force will be with you, always!
avatar
Alexander
Член на Джедайския Съвет
Член на Джедайския Съвет

Male
Брой мнения : 1284
Age : 27
Местожителство : Beyond the Outer Rim...
Принадлежност към Силата : Light side
Професия : Jedi Knight
Points : 2175
Registration date : 20.04.2008

Character sheet
Раса: Human
Клас: Jedi
Репутация:
2/10  (2/10)

Вижте профила на потребителя http://www.revengeofthesith.org/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите